Едукација

Будућност стиже сада

Са четвртом индустријском, односно дигиталном револуцијом, имамо шансу да надокнадимо заостајање и ухватимо прикључак са развијеним земљама. Ова технолошка револуција фундаментално ће променити наше животе, она је неминовна и незаустављива. Само победничка друштва иду у сусрет променама, не зазиру од њих. Влада Србије верује да је Србија спремна да предводи цео регион у променама које следе и стварању нових могућности за све. Процес дигитализације побољшаће стандард и квалитет живота стотина хиљада становника Србије. Повећаће се ефикасност, смањити трошкови и креирати нова вредност у скоро свим областима живота и рада. Процес дигитализације је најважнији катализатор иновација, конкурентности и раста.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи програм за развој информационог друштва, са циљем едукације и подизања свести о неопходности брзог, правилног и усмереног укључивања грађана, образовног система и привреде у савремене дигиталне токове.

 

Под слоганом „Паметно и безбедно – Smart and Safe”, програм покреће и промовише пројекте у областима дигиталне писмености, развоја и примене дигиталних вештина и дигиталне безбедносне културе.

 

Пројекти су намењени свим грађанима Србије, а посебна пажња усмерена је на млађу популацију, жене, пензионере и пензионерке и особе са инвалидитетом.

 

Реализовани и планирани пројекти  доприносе развоју ИТ заједница, ИТ индустрије, примени ИКТ-а у привреди и развоју ИТ кадрова и запошљавању у овом сектору.