Најавe и обавештења

15
Нов 2018

Председница Владе на скуповима у Софији и Солуну

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић говориће у четвртак, 15. новембра, на Европском стартап самиту у Бугарској ("Startup Europe Summit") и на 3. Солунском самиту у Грчкој ("3rd Thessaloniki Summit 2018").

Премијерка ће на самиту у Софији, на коме учествује 400 представника европског стартап екосистема, говорити на панелу о трансформацији Западног Балкана у регион погодан за стартап предузећа, заједно са премијерима Македоније и Црне Горе – Зораном Заевом и Душком Марковићем.

На скупу ће се обратити и премијер Бугарске Бојко Борисов и европска комесарка за дигитално друштво и економију Марија Габријел.

Брнабић ће након тога учествовати на самиту у Солуну, где ће говорити на панелу о регионалној сарадњи и европским интеграцијама.

На панелу ће излагања имати и премијери Грчке и Бугарске – Алексис Ципрас и Бојко Борисов, као и заменица премијера Румуније Ана Бирчал.

Учесници солунске конференције разговараће о изазовима, приоритетима, као и економској и политичкој перспективи региона Западног Балкана.

16
Нов 2018
10:00

Састанак Брнабић са амбасадором Француске

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примиће амбасадора Републике Француске у Србији Фредерика Мондолонија у петак, 16. новембра, у 10 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.

16
Нов 2018
16:30

Састанак Брнабић са Фабрицијем и амбасадорима земаља чланица ЕУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем и амбасадорима земаља чланица ЕУ у Србији у петак, 16. новембра, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање састанка у 16.30 часова, након којег су планиране изјаве за медије.

Предвиђено је да представници медија, заинтересовани за снимање овог догађаја, писане акредитације доставе најкасније до петка, 16. новембра, до 9 часова, на имејл press@gov.rs. На меморандуму је неопходно навести име и презиме, функцију и број личне карте.

16
Нов 2018
12:00

Седница Владе Србије

Седница Владе Републике Србије биће одржана у петак, 16. новембра, у 12 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка седнице, након које ће бити прослеђено саопштење.

16
Нов 2018
17:00

Седница Социјално-економског савета

Социјално-економски савет Републике Србије одржаће 84. редовну седницу у петак, 16. новембра, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Конференција за новинаре, на којој ће се говорити о сетовима закона из надлежности Министарства финансија и Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, биће одржана у 17 часова, у Прес сали Владе Србије.

На конференцији ће учествовати чланови СЕС-а – министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, председавајући Савету и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић и председник УГС “Независност” Зоран Стојиљковић.

20
Нов 2018
11:00

Обележавање Међународног дана детета у „Позориштанцету пуж“

Поводом Међународног дана детета, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије организоваће округли сто „ И деца су грађани света“, на којем ће учествовати наши најмлађи чланови друштва, у уторак 20. новембра, у 11 часова, у „Позориштанцету пуж“, Радослава Грујића 21.

Овом приликом биће одржана и представа за децу из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској и децу из хранитељских породица.

Присутнима ће се на почетку обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, а предвиђене су и изјаве за медије.

Представници медија своје присуство могу потврдити најкасније до уторка, 20. новембра, до 9 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs.