Најавe и обавештења

18
Мај 2022

Премијерка у посети Северној Македонији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће у среду, 18. маја, у посети Републици Северној Македонији, где ће се састати са председником Владе Димитром Ковачевским.

Брнабић и Ковачевски ће, након састанка у Скопљу, учествовати на премијерском панелу „Грађење просперитетне будућности: улога регионалне сарадње“, који се одржава у оквиру самита „Македонија 2025“.

18
Мај 2022
09:30

Матић отвара XROSS Хард Ендуро рели на Златибору

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић свечано ће отворити Xross Хард Ендуро рели, трку светског мото шампионата на Златибору, у среду, 18. маја, у 9.30 часова, на Краљевом тргу (Златибор).

Рели ће се возити од 18. до 21. маја на Златибору, Тари и Мокрој гори, у оквиру FIM Светског Хард Ендуро шампионата.

Ово је прва манифестација мото спорта на нивоу светског првенства која се одржава у Србији.

Заинтересовани медији треба да акредитације за своје представнике доставе на имејл milena.kovacevic@mtt.gov.rs најкасније у среду, 18. маја, до 8 часова.

18
Мај 2022
10:00

Мали на конференцији „Колико је српска привреда отпорна на глобалне кризе и изазове“

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали учествоваће на конференцији „Колико је српска привреда отпорна на глобалне кризе и изазове“ у среду, 18. маја, у 10 часова, у Привредној комори Србије, Ресавска 15.

На скупу ће се обратити и амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Конференцију организују Привредна комора Србије, Амбасада СР Немачке у Србији, Немачко-српска иницијатива за одрживи раст и запошљавање и Немачка развојна сарадња.

Приступ поменутој конференцији омогућен је и путем линка:

https://online.pks.rs/how-resilient-is-the-serbian-economy-towards-global-crisis-and-challenges-18-05-2022/

18
Мај 2022
11:30

Завршна конференција пројекта „100 за будућност“

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије организује, у сарадњи са Канцеларијом за инклузију Рома АП Војводина, завршну конференцију пројекта „100 за будућност“ у среду, 18. маја, од 11.30 часова у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.

На завршној конференцији ће бити представљени резултати пројекта, учеснице које су у њему учествовале и значај њихове друштвене ангажованости.

Циљ пројекта је оснаживање 100 Ромкиња у њиховом учешћу у локалним срединама и широј заједници, као и креирању локалних и националних политика.

У уводном делу конференције говориће министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић и директорка ГИЗ-а у Србији Даниела Функе.

Молимо представнике медија да се акредитују на имејл  milorad.radosavljevic@minljmpdd.gov.rs  данас, 17. маја, до 16 часова.

19
Мај 2022
11:00

Састанак Матић са министром туризма Грчке

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић и министар туризма Републике Грчке Василис Кикиљас састаће се у четвртак, 19. маја, у 11 часова, у Српском салону Палате Србија (Булевар Михајла Пупина 2).

Након састанка биће организоване изјаве за медије.

Заинтересовани медији треба да доставе акредитације за своје представнике на имејл адресе milena.kovacevic@mtt.gov.rs и andrijana.stojanovic@mtt.gov.rs најкасније у среду, 18. маја, до 12 часова.