Најавe и обавештења

25
Јан 2022

Брнабић у Бриселу на састанку Савета за стабилизацију и придруживање

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће у уторак, 25. јануара у посети Бриселу, где ће учествовати на састанку Савета за стабилизацију и придруживање Републике Србије са Европском унијом.

У делегацији са премијерком биће министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Председница Владе Србије састаће се са највишим представницима Европске унијепредседницом Европске комисије Урсулом фон дер Лејен, председником Европског савета Шарлом Мишелом и са новоизабраном председницом Европског парламента Робертом Метсолом.

Брнабић ће у одвојеним сусретима разговарати и са високим представником ЕУ Жозепом Борелом и комесаром за проширење Оливером Вархејијем.

У оквиру посете, планирани су и састанци са потпредседником Европске комисије Франсом Тимермансом, европским комесаром за правосуђе Дидијеом Рејнердсом, као и са председником Одбора за спољне послове Европском парламента Дејвидом Мекалистером.

25
Јан 2022
09:00

Отварање иновативне учионице у Филолошкој гимназији

Иновативна учионица, у оквиру пројекта „Иновативна пилот ИКТ интегрисана учионица“, биће отворенa у Филолошкој гимназији у уторак, 25. јануара, у 9 часова, Каменичка 2.

На отварању ће се обратити помоћници министра просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Милан Пашић и Милош Благојевић, као и директорка поменуте гимназије Драгана Ћећез Иљукић.

25
Јан 2022
09:00

Ружић у посети Немачкој школи у Београду

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб посетиће Немачку школу у Београду (Петра Чајковског 4а), у уторак, 25. јануара, у 9 часова.

Ружић и амбасадор Шиб ће том приликом потписати Споразум о сарадњи влада двеју земаља о Немачкој школи у Београду.

25
Јан 2022
10:00

Састанци Селаковића са амбасадором Турске и шефом Мисије ОЕБС на Космету

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић састаће се са амбасадором Турске Хамијем Аксојем и шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Мајклом Давенпортом у уторак, 25. јануара, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Селаковић ће се са Аксојем састати у 10 часова, а са Давенпортом у 12.30 часова. По завршетку састанака, медијима ће бити достављена саопштења, фотографије и видео-материјал.

26
Јан 2022
12:00

Конференција за новинаре Привременог надзорног тела за праћење медија током изборне кампање

Привремено надзорно тело за праћење медија током изборне кампање одржаће конференцију за новинаре на којој ће представити свој досадашњи рад у среду, 26. јануара, у 12 часова, у сали 533 у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.