Најавe и обавештења

02
Авг 2021
12:00

Свечано уручивање кључева станова за избегличке породице у Нишу

Свечано уручивање кључева 75 станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, у оквиру Петог потпројекта Регионалног стамбеног програма (РСП) у Републици Србији, биће одржано у понедељак, 2. августа, у 12 часова, у Нишу, МЗ Бранко Бјеговић 26-26А.

Догађају ће присуствовати комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, програмски менаџер Сектора за операције Делегације Европске уније у Србији Герхард Салцер, представница Мисије ОЕБС-а у Србији Ружица Банда, први секретар Амбасаде Краљевине Норвешке у Србији Стефан Алмехаген Сандстад, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Душан Ковачевић и други.

РСП је зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе,  а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке. Фондом РСП управља Банка за развој Савета Европе.