Најавe и обавештења

27
Сеп 2023

Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023”

Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023” одржава се од 25. до 28. септембра на Београдском сајму, у халама 1, 4 и 2А, као и на отвореном простору Београдског сајма.

Своје производе представља више од 150 домаћих и иностраних произвођача. Покровитељ овогодишње манифестације је Министарство одбране Владе Републике Србије, а суорганизатори су „Југоимпорт-СДПР” и Београдски сајам.

Поред компанија које припадају групацији Одбрамбена индустрија Србије, које су, уз Jавно предузеће „Југоимпорт-СДПР”, основа српских потенцијала у области наоружања и војне опреме, на овој сајамској манифестацији појавили су се и бројни произвођачи наоружања и војне опреме из наше земље.

Медијима ће, поред свечаног отварања, бити омогућено да прате и отворени дан за грађане 28. септембра.

27
Сеп 2023
09:30

Састанак Дачића са државним министром за Европу у Министарству иностраних послова Уједињеног Краљевства

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са државним министром за Европу у Министарству иностраних послова Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Леом Докертијем у среду, 27. септембра, у 9.30 часова, у Министарству спољних послова (Кнеза Милоша 24).

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка.

Молимо да захтеве за акредитације (име и презиме, функција и број личне карте) пошаљете Прес служби Министарства спољних послова до среде, 27. септембра, до 8 часова, на имејл press@mfa.rs.

Потребно је да представници медија буду у Министарству спољних послова најкасније до 8.40 часова.

05
Окт 2023
11:00

Нови термин одржавања јавне расправе о медијским законима у Новом Саду

Министарство информисања и телекомуникација Владе Републике Србије померило је термин одржавања сутрашњег округлог стола у оквиру jaвне расправе поводом Нацрта закона о јавном информисању и медијима и Нацрта закона о електронским медијима због проглашења Дана жалости.

Нови термин одржавања округлог стола у Новом Саду је четвртак, 5. октобар, у 11 часова, у Скупштини града, велика сала на првом спрату, Жарка Зрењанина 2, улаз III.