Најавe и обавештења

29
Мај 2023
10:00

Брнабић обилази почетак припремних радова на изградњи објекта у оквиру пројекта БИО4

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обићи ће почетак припремних радова на изградњи објекта на локацији Раковица село (https://goo.gl/maps/fnB9p28WMkxQp15J9) у оквиру реализације пројекта БИО4 у понедељак, 29. маја, у 10 часова.

Заједно са премијерком Брнабић, догађају ће присуствовати потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, министарка здравља Даница Грујичић, министар за јавна улагања Марко Благојевић и в.д. директора Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, Лука Драгачевић.

Молимо медијске екипе да се акредитују путем имејл адресе press@gov.rs најкасније до понедељка, до 8 часова.

Контакт особа је Наталија Мићић, број телефона 064/80-53-029.

29
Мај 2023
10:00

Потписивање Посебног колективног уговора о изменама и допунама уговора за запослене у јединицама локалне самоуправе

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић потписаће Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за запослене у јединицама локалне самоуправе, као и Споразум о продужетку важења Посебног колективног уговора за запослене у јединицама локалне самоуправе до 31. маја 2026. године, у понедељак, 29. маја, у 10 часова, у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Бирчанинова 6, сала на VI спрату.

Мартиновић ће споразуме потписати са председником Синдиката управе Србије Слађаном Бобићем и генералним секретаром Сталне конференције градова и општина Николом Тарбуком.

Медији треба да се акредитују најкасније у понедељак, 29. маја, до 9 часова, на имејл press.mduls@mduls.gov.rs.

29
Мај 2023
11:00

Дачић полаже венац на гроб Иве Андрића поводом Дана српске дипломатије

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић положиће венац на гроб Иве Андрића поводом Дана српске дипломатије у понедељак, 29. маја, у 11 часова, у Алеји заслужних грађана, на Новом гробљу у Београду.

29
Мај 2023
13:00

Пријем поводом Дана дипломатије

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић организоваће пријем поводом Дана дипломатије за чланове Владе и дипломатски кор у понедељак, 29. маја, у 13 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка пријема и обраћање министра Дачића.

Захтеве за акредитације, који треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, треба послати Прес служби Министарства спољних послова до 29. маја, до 9 часова, на имејл адресу press@mfa.rs.

Потребно је да представници медија буду у Министарству спољних послова најкасније до 12.40 часова.