Рођен је 2. априла 1962. године у Београду. Дипломирао је на Правном факултету у Београду. Имао је неколико студијских боравака у Француској и Немачкој. Похађао је постдипломски специјалистички курс на Правном факултету на тему Међународни уговори.

 

Након завршених студија радио је у спољнотрговинском предузећу „Универзал”. Био је директор и власник предузећа за промет некретнинама и пружање правних услуга. Од 2002. до 2013. године, био је директор и сувласник предузећа за односе с јавношћу „Logos Public Relations”. Од 2013. до 2016. године, био је на позицији секретара за културу Града Београда. Од августа 2016. године је на функцији министра за културу и информисање у Влади Републике Србије.

 

За функцију министра кандидовао га је успешан рад на месту секретара за културу Града Београда.

 

Добитник је различитих признања за допринос развоју културе Републике Србије, добитник је и Краљевског ордена Белог орла.

 

Писао је текстове за „Правник”, „Књижевну реч” и „НИН”. Био је покретач петиције за оснивање Музеја жртава геноцида над српским народом у 20. веку. Од 2004. године члан је Крунског савета породице Карађорђевић, а био је и потпредседник Управног одбора Задужбине Милош Црњански.

 

Хоби му је читање.

 

Говори енглески и француски језик.

 

Владан Вукосављевић