Рoђeн је 1974. године у Новом Саду. Завршио је Факултет за трговину и банкарство на Универзитету „Браћа Карић”. Магистрирао је на тему „Социјална одговорност корпорација као фактор локалног одрживог развоја”.

Од 2004. до 2012. године био је помоћник покрајинског секретара за културу и јавно информисање у Влади Војводине у два мандата, руководилац Сектора за информационе системе и електронске медије. Од тада овај сектор, у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине, реализује директне преносе седница Скупштине Војводине и конференција за новинаре покрајинских органа.

Од марта 2013. године био је на функцији помоћника директора за међународне комерцијалне послове Института за ратарство и повртарство „НС семе”.

Обављао је функцију директора Јавног предузећа „Спортски центар” у Беочину. Именован је за члана Управног одбора Агенције за управљање лукама Србије. Изабран је у Савет Економског факултета у Суботици.

Од 2014. године обавља функцију генералног директора АД „Новосадски сајам”.

Председник је Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду. Одборник је у Скупштини града Новог Сада и председник Одборничке групе СПС-ЈС.

Бавио се спортом – кајаком на мирним водама.

Говори енглески језик.

Ожењен, отац двоје деце.

Слободан Цветковић