Рођен је 1974. године у Београду. Похађао је Пету београдску гимназију и Правни факултет Универзитета у Београду.

Друштвено-политички је активан у Србији од 1993. године.

Током студентских протеста 1996/1997. године био је члан Главног одбора Студентског протеста и члан Правног одбора Студентског протеста. Био је један од оснивача и портпарол првог Студентског парламента Универзитета у Београду 1997. године.

Исте године са групом колега и професора оснива Центар за слободне изборе и демократију, прву домаћу организацију за посматрање избора, а потом 2005. године, са групом колега оснива ЦеСИД ДОО, једну од водећих домаћих агенција за истраживање јавног мњења и аналитику. У капацитету програмског и извршног директора, током периода од 1997. до 2014. године, сарађивао је са бројним домаћим, страним и међународним организацијама и медијима на реализацији бројних пројеката.

У периоду од 2003. до 2008. године био је члан Управног одбора Фонда за отворено друштво.

Од 2007. до 2011. године био је ангажован као предавач на катедри за Политички маркетинг Факултета за медије и комуникације Универзитета Сингидунум у Београду.

Од 2003. до 2014. године је, као консултант бројних страних и међународних клијената, био ангажован на пројектима у Румунији, Бугарској, Црној Гори, Северној Македонији, Грузији, Русији, Малезији и другде.

Именован је 2014. године за директора новоосноване Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, којој је Владa Републике Србије поверила посао управљања обновом након катастрофалних поплава из маја те године.

За директора новоосноване Канцеларије за управљање јавним улагањима, којој је Влада Републике Србије поверила посао управљања обновом инфраструктуре у здравству, просвети, социјалној заштити, спорту и култури, именован је 2015. године.

Говори енглески и француски језик.

Ожењен, отац једне ћерке.

Марко Благојевић