Рођен је 1987. године у Београду, где је завршио основну школу и Осму београдску гимназију. Институт за арапски језик у трајању од три године на Универзитету „Абу Ноур” у Дамаску (Сирија) уписује 2006. године и завршава у рекордном року. Факултет за исламске студије у Новом Пазару, одсек Шеријатско право, где је проглашен за студента генерације 2010-2014. године, завршава са изванредним резултатима.

Током студија је изабран за председника Студентског парламента ФИС-а три године заредом, потом и за потпредседника Уније студената исламских факултета (УСИФ) и асистента уредника часописа „Талиб”.

Мастер студије на Факултету за исламске студије уписује 2015. године.

Наредне године уписује Правни факултет на Интернационалном универзитету, који завршава са изванредним резултатима и дипломира са оценом десет на теми „Дипломатија”.

Паралелно са основним и постдипломским студијама обавља неколико важних функција: 

– 2014. године је именован за шефа Кабинета академика муфтије Муамера Зукорлића и секретара Муфтијства санџачког при Исламској заједници у Србији,

– 2014. године је изабран за портпарола странке Бошњачке демократске заједнице Санџака (БДЗС), садашњи назив Странка правде и помирења (СПП);

– 2014. године је именован за асистента на Факултету за исламске студије захваљујући изванредним резултатима на овој високообразовној установи,

– 2015. године је именован за професора у Медреси Гази Иса-бег на предмету Филозофија,

– 2016. године је изабран за директора Политичке академије,

– 2016. и 2020. године је био кандидат за народног посланика у Скупштини Републике Србије,

– 2016. и 2020. године је изабран за одборника у Скупштини града Новог Пазара,

– 2014. и 2018. године је изабран за вијећника у Бошњачком националном вијећу (БНВ);

– 2018. године је изабран за генералног секретара Странке правде и помирења,

– 2019. године је именован за асистента на Интернационалном универзитету и професора у Економско-трговинској школи,

– 2021. године је изабран за члана Одбора за родну равноправност при Скупштини града Новог Пазара, као и за члана многих стручних комисија и тела,

– 2022. године је изабран за потпредседника Странке правде и помирења.

Објавио је неколико научних радова, учесник је многобројних семинара, научних скупова и међународних конференција и самита широм света.

Успешно и предано је посвећен политичком деловању, али и хуманитарном раду, који је посебно дошао до изражаја у време пандемије коронавируса, где је са својим тимом помогао на стотине породица широм земље.

Течно говори арапски, енглески и руски језик.

Похађао је Вашингтонски институт за глобалне политичке лидере као и Школу политичких студија Савета Европе и Београдског фонда за политичку изузетност.

Един Ђерлек