Рођен је 1952. године у Качареву. Дипломирао је на Економском факултету у Београду.

Радно и стручно искуство стекао је радећи на банкарским и финансијским пословима – од банкарског приправника до директора финансијске организације.

У периоду од 2008. до 2012. године обављао је функцију заменика градоначелника Београда.

Иницијатор је и креатор првог целовитог концепта социјалног предузетништва у нашој земљи, којим се, поред јавног и реалног сектора привређивања, отвара и трећи сектор – социјалног предузетништва.

Креирао је препознатљиву социјалну политику Града Београда, која је постала узор другим градовима у нашој земљи, а чији су елементи 13. пензија, посебан вид помоћи најугроженијим пензионерима, бесплатан градски превоз за све грађане старије од 65 година, брига о особама са инвалидитетом и о деци са сметњама у развоју, као и решавање проблема избеглих и расељених лица.

Иницирао је и са својим сарадницима осмислио и реализовао изградњу капиталног објекта – модерног Дневног центра за смештај деце са сметњама у развоју и објекта Предах плус у Шекспировој улици на Врачару, који је јединствен не само у Београду, већ и на територији целе Србије.

У септембру 2012. именован је на функцију генералног директора Јавног предузећа „Пошта Србије”, коју је обављао до августа 2016. године.

У поменутом периоду ово предузеће је рангирано међу најуспешније и најпрофитабилније у земљи, а његова годишња нето добит је утростручена, са 10 на 30 милиона евра. У истом периоду, „Пошта Србије” уплатила је у буџет Републике Србије 100 милиона евра.

Током обављања ове функције, за 52 недеље отворио је 52 нове поште у готово свим крајевима Србије.

Од августа 2016. године до октобра 2020. године обављао је функцију министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа.

У оквиру равномернијег регионалног развоја, у сарадњи с Академијским одбором за село Српске академије наука и уметности, осмислио је и 2017. године покренуо пројекат обнове задругарства. За само годину и по дана од почетка доделе бесповратних средстава задругама, у оквиру овог пројекта познатијег под називом „500 задруга у 500 села”, у Србији је основано чак 310 нових задруга.

Творац је пројекта „Држава Србија у селима Србије”, који има за циљ да омогући бољи живот и виши стандард на селу.

У више сазива Народне скупштине Републике Србије биран је за народног посланика, уједно и председника посланичке групе ПУПС-а. У претходном периоду биран је и за одборника у Скупштини града Београда.

Један је од оснивача и председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС).

Ожењен је, отац два сина.

Милан Кркобабић