Рођен је 11. фебруара 1970. године у Београду. Завршио је Шесту београдску гимназију (математичко-технички сарадник), а дипломирао на Факултету за пословне студије у Београду - Мегатренд Универзитет.

 

Последипломске студије похађао је на Факултету за пословне студије и Факултету за међународну економију у Београду - Мегатренд Универзитет и на Факултету за друштвене и политичке науке „Пантеион” (Атина, Грчка) - мастер, банкарство и финансије.

 

Завршио је високе студије безбедности и одбране, Школа националне одбране, Универзитет одбране.

 

На трећој је години докторских студија економских наука, пословна економија, на Факултету за економију и инжењерски менаџмент.

 

За министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања изабран је у јуну 2017. године.

 

Био је министар одбране од марта 2016. до јуна 2017. године, као и државни секретар у Министарству одбране у периоду од августа 2012. до марта 2016. године.

 

Радио је као Senior Finance Specialist, Финансијски сектор - ComTrade IT Solutions and Services d.o.o., Београд, од јуна до августа 2012. године.

 

Био је Finance Manager, Финансијски сектор - ComTrade IT Solutions and Services d.o.o., Београд, од јула 2011. до јуна 2012. године.

 

Обављао је функцију извршног директора у Агенцији за финансијско и стратешко планирање „Financial stability”, Београд, од априла 2010. до јула 2011. године.

 

Био је извршни директор за Југоисточну Европу у TELECRAFT (Kabel-X-Austrija), Београд, од новембра 2008. до априла 2010. године.

 

Радио је као извршни директор SIMM Computers, Београд, од јануара 2005. до новембра 2008. године.

 

Обављао је функцију финансијског директора TRINITY, Београд, од марта 2001. до јануара 2005. године.

 

На позицију на којој се сада налази у Влади кандидује га посвећеност послу, континуирано лично усавршавање и образовање и резултати рада на радном месту и у радним телима којима је руководио.

 

Међу њима се истичу функција председника Политичког Савета за родну равноправност (Резолуција УН 1325) Владе Републике Србије, од августа 2012. до 2017. године, као и функција националног директора за наоружање, коју је обављао од августа 2012. до децембра 2015. године.

 

Носилац је дипломе „Михајло Петровић – Алас” за област математике.

 

Хоби му је спорт - веслање и читање књига из области психологије.

 

Члан је Менсе Србије.

Зоран Ђорђевић