Брадић разговарао са министром културе Кине

Београд, 18. март 2010. године – Министарство културе Владе Републике Србије саопштило је данас да је министар Небојша Брадић, који у оквиру Дана српске културе у Кини борави у тој земљи, разговарао са министром културе Кине Цаи Вуом.

У саопштењу се наводи да је постигнут договор о даљем јачању и продубљивању сарадње између две земље у области културе, а отворена је и могућност да се даља сарадња прошири на област кинематографије, књижевности и других домена стваралаштва.

Такође, постигнут је и договор о томе да у наредном периоду буде разматрана могућност отварања Кинеског културног центра у Београду.

Брадић је кинеском колеги поклонио публикацију “Светска баштина – Србија” на кинеском језику, у којој је представљено културно благо Србије на Унесковој Листи светске баштине.

Он је том приликом изразио захвалност на принципијелној подршци коју Кина пружа Србији у вези са решавањем питања статуса Косова и Метохије.

Састанку су присуствовали и амбасадор Србије у Кини Миомир Удовички, државни секретар Министарства културе Надица Момиров, саветници министра Зоран Хамовић и Горан Марковић, као и управник Галерије Матице српске Тијана Палковљевић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=128522
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs