Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Влада укинула ванредну ситуацију на територији Републике

Влада укинула ванредну ситуацију на територији Републике

Београд, 23. мај 2014. године – Влада Републике Србије укинула је на данашњој седници, на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, ванредну ситуацију на територији Републике која је, због поплава које су задесиле нашу земљу, била на снази од 15. маја.


Председник Владе Републике Србије Александар Вучић исказао је на седници, која је била отворена за представнике медија, захвалност свим министрима на ангажману током претходних дана, и предложио да се данас усвоји и одлука о томе да се за Скупштину Србије и грађане припреми посебан извештај о мерама предузетим за време поплава.

Вучић је најавио да ће се сви министри у Влади Србије одрећи по једне плате и да ће та средства бити уплаћена као помоћ за ублажавање последица поплава.

Председник Владе је додао да постоји препорука и за директоре државних институција и друге функционере да се одрекну дела примања, али у мањим износима него министри.

Он је истакао да тешка ситуација изазвана поплавама не сме да буде алиби за одлагање и отказивање било каквих преузетих обавеза, и поручио да се што пре припреме приоритетни закони.

Према његовим речима, потребно је да се убрзано припреме закон о раду, као и закони о планирању и изградњи, приватизацији и стечају.

Вучић је најавио да ће сутра бити одржана седница Социјално-економског савета, на којој ће бити разговарано о сету реформских закона.

Он је навео да му је канцелар Савезне Републике Немачке Ангела Меркел пренела да немачки народ неће оставити Србију без помоћи и подршке, и додао да је прихватио њен позив да 11. јуна посети Берлин.

ВИДЕО: Пре почетка седнице Владе Републике Србије
Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs