Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Хапшење осумњичених за ратне злочине почињене 1999. године допринеће стабилности на југу Србије

Хапшење осумњичених за ратне злочине почињене 1999. године допринеће стабилности на југу Србије

Београд, 26. децембар 2008. године – Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Владе Републике Србије оценило је да ће данашња акција хапшења осумњичених за ратне злочине почињене 1999. године над цивилним становништвом допринети учвршћивању стабилности на простору југа Србије.

У саопштењу се наводи да је извођење осумњичених за ратне злочине пред лице правде трајни циљ државе Србије, дуг према жртвама ратних злочина и праву породица жртава на правду, без обзира на националну или верску припадност.

Акција хапшења изведена је у складу са законом и представља озбиљан корак ка отклањању потенцијалних безбедносних претњи.

Координационо тело посебно наглашава да је у циљу успостављања трајног мира потребно да сви грађани помогну у расветљавању злочина, откривању злочинаца и илегалног наоружања, и подсећа на то да Србија у потпуности поштује све договоре, а нарочито одредбе докумената о амнестији из марта 2001. године.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs