Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија

Косово и Метохија

20.10.2017.
Отворен Научно-технички центар у Косовској Митровици
Косовска Митровица, 20. октобар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић пустио је данас у рад Научно-технички центар на Факултету техничких наука у Косовској Митровици, у који је уложено приближно 2,5 милиона динара. | даље »
20.10.2017.
Даље унапређивати услове живота Срба на Космету
Лепосавић, 20. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовали су данас у Лепосавићу свечаној академији поводом обележавања Дана ове општине. | даље »
19.10.2017.
Пуштен у рад водозахват код Лепосавића
Лепосавић, 19. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас у Лепосавићу пуштању у рад реконструисаног дела регионалне водоводне мреже, која би требало да реши питање водоснабдевања грађана те општине. | даље »
18.10.2017.
Покушаји дестабилизације прилика на северу Космета неће остати без реакције државе
Лепосавић, 18. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић посетио је данас Лепосавић како би се из прве руке информисао о све учесталијим нападима на активисте Српске листе. | даље »
17.10.2017.
Завршетак интеграције српских судија на Космету до 20. октобра
Београд, 17. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић изразио је данас очекивање да ће посао око примене Споразума о правосуђу између Београда и Приштине бити завршен до петка, 20. октобра, што значи да ће у правосудни систем на Космету бити интегрисане српске судије и тужиоци. | даље »
13.10.2017.
Наставак рада на нормализацији односа са Приштином
Београд, 13. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем о европским перспективама наше земље и наставку дијалога Београда и Приштине. | даље »
13.10.2017.
Београд посвећен дијалогу са Приштином
Београд, 13. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић информисао је данас изасланика за Југоисточну Европу Министарства иностраних послова СР Немачке Кристијана Хелбаха о току дијалога Београда и Приштине. | даље »
13.10.2017.
Приштина недоследан партнер у дијалогу о Космету
Београд, 13. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Републике Србије Марко Ђурић поновио је данас да је Србија у потпуности посвећена решавању великог, генерацијског косовског проблема кроз дијалог, али и упозорио на то да Београд нема у Приштини партнера за спровођење постигнутих споразума. | даље »
12.10.2017.
Београд опредељен за решавање свих несугласица са Приштином
Београд, 12. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упознао је данас државног секретара Министарства иностраних послова Словеније Андреја Логара са током дијалога са Приштином, истакавши да Београд месецима нема имплементационог партнера с друге стране. | даље »
11.10.2017.
Уручени поклони првацима у Грачаници
Грачаница, 11. октобар 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, где су ђацима првацима уручили књиге „Прварице“, као поклон грађана Новог Сада. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs