Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија

Косово и Метохија

22.09.2018.
Ђурић честитао Наталији Савић освајање злата на СП у кик-боксу
Београд, 22. септембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је данас младој кик-боксерки из Косовске Митровице Наталији Савић и њеном клубу „028“ освајање златне медаље на светском шампионату за јуниоре, који се одржава у Италији. | даље »
21.09.2018.
Београд искрено за компромисно решење у дијалогу са Приштином
Београд, 21. септембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић састао се данас са специјалним представником ОЕБС-а за Југоисточну Европу Марком Причардом и информисао га о политичкој и безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, као и са током дијалога Београда и Приштине. | даље »
20.09.2018.
У плану велика улагања у српске средине на Космету
Београд, 20. септембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић потврдио је данас да ће заједничка седница Владе Србије и српских представника са Косова и Метохије бити одржана у октобру и да ће на њој бити финализован инвестициони план за општине са српском већином. | даље »
19.09.2018.
Идућег месеца заједничка седница Владе и представника Срба са КиМ
Београд, 19 септембар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је на састанку директора те канцеларије Марка Ђурића са представницима институција Србије и локалних самоуправа на КиМ закључено да би за око месец дана требало да буде одржана заједничка седница Владе Србије са представницима српског народа у покрајини. | даље »
17.09.2018.
Србија остаје посвећена унапређењу сарадње у региону
Београд/Варшава, 17. септембар 2018. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев данас је у Варшави упозорио на то да су Срби на Космету у протеклих годину дана око 50 пута били изложени разноврсним етнички мотивисаним нападима, што је у знатној мери последица неиспуњавања обавеза Приштине у формирању Заједнице српских општина. | даље »
10.09.2018.
Приштина гази и елементарна начела хуманости
Београд, 10. септембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најоштрије је данас осудио привођење француског хуманитарца Арноа Гујона, којем је, након вишегодишњег успешног филантропског рада и помоћи српском народу, Приштина забранила улазак на Космет. | даље »
09.09.2018.
Председнику Србије онемогућено да посети село Бање
Косовска Митровица, 9. септембар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је јутрос обилазак јужне српске покрајине, али је колону у којој се налазио на путу ка селу Бање зауставила косовска полиција, док је косовска влада претходно отказала посету из безбедносних разлога. | даље »
08.09.2018.
Вучић започео посету Космету обиласком Зубиног Потока
Зубин Поток, 8. септембар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић стигао је данас преко административног прелаза Брњак у општину Зубин Поток, која је била и прва тачка његове дводневне посете Косову и Метохији. | даље »
08.09.2018.
Пољопривредницима на Космету помоћ од 200 милиона динара
Лепосавић, 8. септембар 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић изјавио је данас на Бизнис форуму у Лепосавићу да је Министарство обезбедило 200 милиона динара помоћи за пољопривреднике. | даље »
08.09.2018.
Помоћ државе у подстицању привредне активности на Космету
Лепосавић, 8. септембар 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић поручио је данас привредницима на бизнис форуму у Лепосавићу да ће држава Србија обезбедити мир и стабилност привредницима на Космету. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs