Рођен је 1992. године, у граду Константини, у Алжиру. Основну школу завршио је у Новом Пазару, затим средњу школу Медресу Гази Иса-бег. Обављао је функцију председника Младих БДЗ од 2012. до 2014. године.

Образовање је наставио на Интернационалном универзитету у Новом Пазару, где је дипломирао на праву, затим на Факултету за исламске студије, где је дипломирао педагогију и комуникологију. У том периоду обављао је функцију заменика директора Санџак телевизије.

Звање мастера је стекао на Интернационалном универзитету у Новом Пазару у области економије.

Предавао је као наставник у Медреси Гази Иса-бег и радио је као асистент на праву на Интернационалном универзитету у Новом Пазару.

Оснивач је Развојно едукативног друштва — РЕД, удружења које је основало БиоСан, ИТ Сан и чувени Бошњачки ДНК пројекат, чији је био координатор.

Обављао је функцију пројект менаџера на Факултету за исламске студије и заменика председника Републичке изборне комисије.

Полазник је бројних семинара на темама економије, пројект менаџмента, сузбијања екстремизма, едукацијских вештина и медија.

Након смрти оца, која га је затекла на постдипломским студијама у Истанбулу, изабран је за в.д. председника странке, а шест месеци касније изабран је у пуном мандату за председника странке.

Листа Муфтијин аманетСПП, коју је предводио, победила је на парламентарним изборима 2022. године и освојила већи број гласова него две конкурентске странке заједно. Изабран је за потпредседника Народне скупштине Републике Србије, члана парламентарног Одбора за спољне послове, стабилизацију и придруживање и обављао је функцију председника Групе пријатељства са Саудијском Арабијом.

У периоду од две године, Странка правде и помирења остварила је успехе са позиције Бошњачког националног већа, позиције министра без портфеља задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина, као и бројним реализованим пројектима у Сјеници.

Говори босански, енглески и арапски језик.

Ожењен, отац четворо деце.

Усаме Зукорлић