Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english | italiano 
Састав
Председник Владе Републике Србије
Генерални секретар
Потпредседници и министри
Скупштина

Најаве и обавештења

Почетна страна > Влада

Влада

Опоравак економије и нације кључни задатак нове Владе Србије


Београд, 27. април 2014. године – Мандатар за састав нове Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, представљајући експозе пред посланицима Скупштине Србије, да тај документ садржи не само правце политике, већ по први пут темељан и озбиљан програм рада владе.

Вучић је у обраћању посланицима истакао да су реформа економије кроз сет реформских закона, јачање приватног сектора и консолидација буџета три велика задатка нове Владе Србије.

Он је навео да је програм рада нове владе представљен многим домаћим и иностраним стручњацима, који су проценили да он јесте темељ на којем Србија може да постане најпривлачнија економија у региону.

Ово је програм за опоравак економије и нације, нагласио је он и поручио да жели резултат за Србију, као и да је време да од Србије престанемо само да тражимо и узимамо, већ да јој дамо све што можемо.

Према његовим речима, народу се мора показати одлучност у спровођењу болних, али лековитих реформи, а будућа влада јединствена је по много чему, формирана је у веома кратком року и ужива снажну подршку парламента, без преседана у историји.

То, како је истакао, не би значило ништа ако се не искористи како би се променили животи грађана и Србија учинила бољим местом за живот.

Вучић је рекао да се при саставу владе водио интересима Србије и грађана, а не унутарпартијским постулатима јер ниједна партија није довољно добра да управља свим важним местима, и због тога што је потребно знање свих како би се живело боље.

Србија је важнија од нас, сваког од нас и свих политичких странака, поновио је он.

Вучић је нагласио да ће лично заступати Србију у наставку преговора са Приштином, и истакао да је споразум који је постигнут у дијалогу са Приштином један од успеха претходне Владе.

Мандатар је у експозеу о будућим циљевима и програму владе навео да је током протеклих деценија јавност чула многа обећања, али и оценио да је учинак био слаб, и нагласио да се никада не би усудио да стоји пред посланицима да не мисли да су циљеви ове владе достижни.

Постављам високе и амбициозне циљеве и стандарде, али и радим да бих те циљеве остварио, истакао је Вучић и поручио да уместо ретровизора морамо узети у руке двогледе, мењати однос према раду, али и радити много више.

Експозе у целини можете прочитати овде.

  Преузмите документ: експозе председника Владе Републике Србије Александра Вучића

Архива експозеа
Експозе председника Владе Републике Србије Ивице Дачића поводом избора нових чланова Владе (30. август 2013.)
Експозе Ивице Дачића, мандатара за састав Владе Републике Србије (26. јул 2012.)
Експозе председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића (14. март 2011.)
Експозе председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића (7. јул 2008.)
Експозе председника Владе Републике Србије Војислава Коштунице (15. мај 2007.)
Експозе председника Владе Републике Србије Војислава Коштунице (2. март 2004.)

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs