Ухапшене четири особе због примања и давања мита

Београд, 8. март 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Сектора унутрашње контроле ухапсили полицијску службеницу и запослену у Секретаријату за Управу града Београда, због сумње да су злоупотребиле службени положај.

У саопштењу се наводи да су оне осумњичене да су, злоупотребивши службени положај, омогућиле страним држављанима упис у књигу држављана Републике Србије, иако неки од њих нису испуњавали законом предвиђене услове.

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, због постојања основане сумње да су починиле кривична дела злоупотреба службеног положаја и примање мита ухапшене су полицијска службеница Управе за управне послове Г.Р. (1970) и службеница Секретаријата за Управу града Београда, Одељења за лична стања грађана, вођење матичних књига и изборна права – Стари град А.П. (1967).

Полиција је ухапсила и двоје грађана Љ.Н. (1952) и М.З. (1962), због постојања основане сумње да су починили кривично дело давање мита.

Сумња се да су Г.Р. и А.П., у дужем временском периоду од осумњичених грађана примале поклоне, као и новац у износу од 100 до 500 евра како би страним држављанима омогућиле упис у књигу држављана Републике Србије и доношење решења по убрзаном поступку, иако нека од тих лица нису испуњавала законом предвиђене услове за пријем у држављанство.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316158
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs