Односи са Италијом пријатељски и веома развијени

Београд, 8. март 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Италије у Србији Ђузепеа Манца, којем је изразио захвалност на веома успешној и динамичној сарадњи током мандата у Београду.

Фото: msp.gov.rs

У разговору је констатовано да су односи Србије и Италије пријатељски, изузетно развијени и да постоји снажан интерес да се даље унапређују, што потврђују и значајни билатерални сусрети, као и трилатерални састанак министара спољних послова Србије, Италије и Албаније који је одржан 27. фебруара ове године у Београду.

Амбасадор Италије је исказао захвалност Дачићу на топлом пријему и одличној сарадњи која је остварена са Министарством спољних послова и институцијама Републике Србије.

Манцо је обавестио Дачића о томе да је по окончању мандата у Србији, 12. фебруара ове године, прешао на нову дужност амбасадора Италије у Аргентини.

Састанку је присуствовао привремени отправник послова Амбасаде Италије у Србији Серђо Монти, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316126
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs