Светска банка значајан партнер у области иновација

Београд, 8. март 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић разговарао је са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом о сарадњи на унапређењу иновационог екосистема, иновационе инфраструктуре и подстицању иновационог предузетништва у Србији.


Поповић је истакао да је Светска банка значајан партнер Србији на том путу, и додао да је помоћ те банке веома значајна за нашу земљу како би још више развила иновационо предузетништво и на тај начин подигла своју међународну конкурентност.

У том смислу, у овој години ћемо радити и на стварању законодавног оквира у области ризичног "венчур" капитала и микрофинансирања, у чему би Светска банка са својим финансијским средствима и техничком подршком могла да има важну улогу, рекао је он.

Министар је поновио да ће његов кабинет у овој години активно радити на изградњи и развоју научно-технолошких и иновационих паркова у Нишу и Новом Саду, отварању иновационих стартап центара у регионима Србије и подршци развоју женског иновационог предузетништва широм земље.

На тај начин Влада Србије охрабрује жене да започну самостални бизнис заснован на иновацијама. Стварамо и услове да млади инжењери остану у Србији и да лакше пређу пут од идеје до производа, који ће се сутра наћи на домаћем, али и иностраном тржишту, поручио је Поповић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316123
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs