Полицајци цвећем честитали суграђанкама Дан жена

Београд, 8. март 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Управе саобраћајне полиције у свим полицијским управама у Србији симболичним гестом, поклањањем цвећа, честитали данас суграђанкама 8. март – Дан жена.


У саопштењу се наводи да су суграђанке којима су полицајци, приликом редовне контроле саобраћаја честитали Дан жена и поклањали цвеће, биле пријатно изненађене и нису криле одушевљење.

Суграђанка, која је рекла да је очекивала редовну рутинску контролу, истакла је да је одушевљена овим гестом полиције.

Свака част нашој полицији и све похвале за ове момке који брину о нашој безбедности и пожртвовано раде, поручила је она.

Друга дама је додала да никада није доживела овакав гест, који сматра још једним кораком у иначе одличној сарадњи са полицијом.

Полицијски службеници, који су дамама поклањањем цвећа честитали празник, нагласили су да су на овај начин желели да им и они улепшају данашњи дан и још једном их подсете на то да поштују саобраћајне прописе и опрезно возе због временских услова.

Поводом 8. марта – Дана жена, полицијски службеници су одлучили да лепим гестом обрадују жене возаче и да им приликом контроле саобраћаја поклоне цвеће. Жене су биле поприлично изненађене, истакао је полицијски службеник.

Припадници Министарства унутрашњих послова и на овај начин желе да покажу да превенција, брига и узајамно поштовање грађана и полиције представљају важан фактор у постизању веће безбедности и приближавању рада полиције грађанима, додаје се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316109
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs