Добри односи Србије и Швајцарске основа за даљи развој сарадње

Београд, 8. март 2018. године – Министарство спољних послова Владе Републике Србије саопштило је да су данас у Београду одржане редовне политичке консултације између Србије и Швајцарске Конфедерације на нивоу државних секретара.


Државни секретар Министарства спољних послова Владе Србије Немања Стевановић разговарао је са замеником државног секретара Федералног министарства иностраних послова Швајцарске Кристином Марти Ланг о темама од заједничког интереса.

Размењена су мишљења о билатералним политичким односима, економској сарадњи, бриселском дијалогу, регионалним односима и мултилатералној сарадњи, као и о новој швајцарској Стратегији о економској и развојној сарадњи са Србијом за период од 2018. до 2021. године, која је званично уручена председнику Владе Србије Ани Брнабић.

Новом стратегијом су предвиђене донације у износу већем од 90 милиона евра, које ће бити усмерене на економски развој, енергетску ефикасност и државну управу (администрација, друштвена инклузија), као и на дуално образовање, за које је планирано алоцирање значајних финансијских средстава.

У функцији интензивирања политичког дијалога и јачања свеукупних односа Србије и Швајцарске, договорено је да се наредне политичке консултације одрже следеће године у Швајцарској, наводе се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316084
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs