Односи Србије и Мађарске важни за сарадњу у региону

Београд/Будимпешта, 9. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас у Будимпешти, у оквиру радне посете Мађарској, са председником те земље Јаношом Адером.


На састанку је закључено да су односи Србије и Мађарске на историјски највишем нивоу, изграђени на стратешком партнерству две државе.

Редовне заједничке седнице две владе су круна успешне сарадње која ће се наставити и у будућности, а Србија и Мађарска посвећене су јачању регионалне стабилности и сарадње.

Брнабић је рекла да Србија изузетно цени досадашње активности и подршку Мађарске у процесу европских интеграција наше земље.

Након представљања Стратегије Европске комисије о проширењу на Западни Балкан, континуирана подршка Мађарске изузетно је важна за Србију, истакла је председница Владе.

Брнабић и Адер су разговарали о унапређењу економске сарадње двеју земаља и посебно истакли значај великих заједничких инфраструктурних пројеката који су важни за цео регион.

Такође, велики потенцијал мађарских инвестиција је у области бањског туризма, имајући у виду позитивна искуства Мађарске у тој области.

Адер је истакао да је Мађарска задовољна резултатима досадашњих Самита Кина–ЦИЕЗ, посебно потписивањем Меморандума о разумевању и сарадњи на изградњи железнице Београд–Будимпешта, и отпочињањем радова на том пројекту.

Брнабић и Адер су разговарали и о актуелним политичким темама у региону Западног Балкана.


http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=313857
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs