Отварање два нова гранична прелаза између Србије и Мађарске

Београд/Будимпешта, 9. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потписао је данас у Будимпешти са министром унутрашњих послова мађарске Шандором Пинтером споразум који предвиђа отварање два нова гранична прелаза између две земље.


Допуном Споразума између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о граничној контроли у друмском, железничком и водном саобраћају предвиђено је да се у априлу отвори гранични прелаз Растина–Бачстентђерђ, док ће прелаз Рабе–Кибекхаза почети са радом након што се обезбеди адекватна инфраструктура, неопходна техничка и материјална средства, као и опрема.

Стефановић и Пинтер имали су данас и билатерални састанак на којем су разговарали о даљем унапређењу сарадње две полиције у области борбе против организованог криминала која је, према оцени министара, из године у годину све боља.

Такође, они су разговарали и о проблему ирегуларних миграција, али и о другим важним питањима у области полицијске сарадње, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=313854
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs