Вулин присуствовао делу обуке у касарни "Цар Лазар" у Крушевцу

Крушевац, 9. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас реализацији дела обуке у касарни "Цар Лазар" у Крушевцу и посетио Регионални центар АБХО, који је један од наших најпознатијих центара за обуку.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је подсетио на то да је увек у разговорима са представницима иностраних министарства одбране, АБХО центар у Крушевцу био једна од тема, као и да постоји снажна потреба да се у тај центар шаљу припадници других војски на обуку.

Према његовим речима, АБХО центар, осим што може да буде најсавременије опремљен, обезбеђује и изузетан стручни и предавачки кадар, а у будућности ће у сваком смислу бити унапређен и добијаће нове садржаје и капацитете.

У овој години Министарство одбране, у складу са наређењем врховног команданта председника Србије Александра Вучића, на првом месту је себи дало задатак повећавања борбене готовости, што значи далеко веће тежиште на обуци, како резервног састава, тако и активног састава наших припадника, навео је Вулин.

Он је најавио је да ће Министарство одбране значајно проширити своје капацитете, када је у питању обука.

Фото: mod.gov.rs

Министра одбране су о току обуке и плановима за текућу годину, као и о мисији и намени јединица, информисали командант Команде за развој Расинске бригаде пуковник Сретен Зафировић, командант Центра за обуку логистике пуковник Драган Љубић и командант Центра АБХО пуковник Иван Лазаревић, након чега је Вулин обишао кабинете за обуку и просторије за смештај припадника страних оружаних снага у Центру АБХО.

Такође, Вулин је у Крушевцу обишао и „Трајал корпорацију“ и састао се са руководством тог предузећа.

Он је том приликом навео да је Министарство одбране прошле године наручило заштитне маске од "Трајала" у вредности од милион евра, као и да та корпорација може да очекује сличан ниво набавке до краја ове године.

Оно што је такође веома важно јесте да је након завршетка Унапред припремљеног плана реорганизације предузећа, Министарство одбране спремно да "Трајал" уведе у Одбрамбену индустрију Србије, што значи да ће ово предузеће расти и напредовати и да ће даље запошљавати раднике, истакао је он.

Министар одбране је најавио да они који сада раде у Трајалу могу да буду сигурни у наставак производње и у своју судбину у стабилној корпорацији.

Одбрамбена индустрије Србије је од огромног интереса за нашу земљу и неће бити остављена без контроле и бриге државе ни по доношењу новог закона, рекао је министар одбране.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=313850
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs