Србија и Мађарска потписују десет споразума о сарадњи

Београд/Будимпешта, 9. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да ће данас у Будимпешти, са представницима Владе Мађарске, бити потписано десет различитих споразума о сарадњи – девет међудржавних и један у приватном сектору.

Фото: rts.rs

Брнабић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) објаснила да се споразум који ће бити потписан у приватном сектору односи на формирање заједничке компаније мађарске и српске приватне фирме за производњу и прераду малина у Ариљу.

Мађарска страна је политички и привредно изашла у сусрет молбама председника Србије Александра Вучића и напорима Владе Србије да та земља инвестира у централну Србију, а не само у Војводину, навела је она.

Премијерка је пренела да је о инвестирању Мађарске у Србију већ разговарала са премијером те земље Виктором Орбаном.

Она је, нагласивши да нема проблема на изградњи пруге Београд–Будимпешта, подсетила на то да је уговор са партнерима из Кине око финансирања дела пруге потписан баш у Мађарској, на Самиту 16+1.

Србија је започела радове на деоницама Београд–Стара Пазова и Стара Пазова–Нови Сад. Мислим да ће се на крају испоставити да је то добра ствар и за ЕУ, закључила је Брнабић.

У Будимпешти се данас одржава четврта заједничка седница влада Србије и Мађарске, а биће организован и Привредни форум.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=313698
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs