Ваздухопловство Србије најснажније у региону

Београд, 3. јануар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће Војска Србије наставити да опрема ваздухопловство и противваздухопловну одбрану, будући да је тај вид оружаних формација највише претрпео током НАТО агресије.

Фото: Танјуг

Вулин је у изјави за агенцију Танјуг истакао да се због набавке шест мигова 29 за наше ваздухопловство сада може рећи да је вероватно најснажније у региону.

Он је истакао да се неће радити само на јачању ваздухопловства и противваздухопловне одбране, већ и на јачању копнене војске, набавци нових система, ремонтовању постојећих, односно свега онога што је војсци потребно.

Војска је јака када су развијени сви њени видови, нагласио је министар и напоменуо да је 2017. почела обнова нашег ваздухопловства, да су постављени чврсти темељи војске, као и да се почело са материјалним опоравком припадника, којима је обезбеђено повећање плата од 10 одсто.

Такође, како је додао, обезбеђено је повећање дневница, уведена солидарна помоћ, а од ове године креће се са пројектима масовне стамбене изградње.

Према његовим речима, ради се и на поступцима пренамене старих војних објеката за станове припадницима Војске Србије и Министарства одбране, а наставиће се и са трансформацијом војне имовине.

Вулин је најавио да ће сваки припадник Војске Србије имати бар по две нове униформе, нове чизме, а наставиће се и пракса награђивања најистакнутијих припадника војске.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=311249
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs