Храбри реформски потези Владе допринели развоју привреде

Београд, 31. децембар 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић оценио је данас да су сертификат Светске банке за спроведене реформе којима је Србија привлачила инвеститоре, отварање преговарачког Поглавља 6 са ЕУ и приватизација "Галенике" обележили одлазећу 2017. годину када је реч о ресору привреде.

Фото: privreda.gov.rs

Кнежевић је у изјави за агенцију Танјуг истакао да је сертификат Светке банке за Србију велико признање, јер је та институција прогласила нашу земљу за најбољу у Југоисточној Европи по спроведеним реформама којима смо привлачили инвеститоре.

То је признање за наш минули рад и за храбре реформске потезе које је Влада повукла, најпре на челу са бившим премијером Александром Вучићем, а сада настављамо истим путем и са премијерком Аном Брнабић, навео је министар.

Према његовим речима, отварање преговарачког Поглавља 6 са ЕУ се директно поклапа са почетком процедуре усвајања Закона о привредним друштвима, чиме испуњавамо прво од четири мерила које ће се од нас тражити, док остају још закони о ревизији, тржишту капитала и преузимању акционарских друштава.

Очекујемо да то доведе до олакшица у пословању, скраћивања поступка регистрације увођењем електронске регистрације, јачања финансијске дисциплине, транспарентнијег извештавања, а све то заједно довешће до конкурентније привреде на тржишту ЕУ, објаснио је он.

Кнежевић је напоменуо да од стратешког партнера за "Галенику" очекује да обезбеди наставак производње и даље функционисање фабрике на најбољи начин, уз даља улагања на која се обавезао.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=311196
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs