Београд веза између Западног Балкана и ЕУ

Београд, 7. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је да Београд постаје веза између ЕУ и чланица са Западног Балкана, преко које ће се координирати регионални пројекти и активности на стварању јединственог тржишта у области транспорта.


Михајловић је, поводом одлуке да Србија буде седиште Транспортне заједнице Западног Балкана, истакла да је то велики резултат за све чланице из региона, јер представља корак даље у примени Споразума о Транспортној заједници који је летос потписан у Трсту.

Заједнички ћемо правити планове наредних година и развијати нашу транспортну мрежу, која је и део европске транспортне мреже, поручила је она и додала да су сви коридори које је Србија предложила ЕУ постали део европске транспортне мреже.

То значи да ћемо наставити да градимо ауто-путеве и модернизујемо пруге које је Влада Србије дефинисала као приоритет. У томе ће нам помоћи и то што ће Београд бити седиште Транспортне заједнице, чије просторије ће се налазити у згради Београђанке, навела је Михајловић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=309473
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs