Наставак рада са Азербејџаном на заједничким пројектима

Београд, 7. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и амбасадор Азербејџана у Србији Елдар Хасанов разговарали су данас о сарадњи двеју земаља на реализацији инфраструктурних пројеката.


Михајловић је пренела да је Србија веома задовољна сарадњом са азербејџанском компанијом "Азвирт", која је изградила ауто-пут од Љига до Прељине, дужине 40,36 километара, истичући да је то пример успешно реализованог пројекта.

Она је изразила наду да ће се односи двеју земаља даље унапређивати и да ће бити нових заједничких пројеката.

На састанку је разговарано и о наставку изградње обилазнице око Београда, пројекта за који је средином 2016. године потписан Меморандум о разумевању са конзорцијумом компанија "Синохидро" из Кине и "Азвирт".

Једна од тема разговора била је и припрема предстојеће посете српске делегације, предвођене преседником Србије Александром Вучићем, Азербејџану, која се планира за 2018. годину.

Амбасадор Хасанов честитао је Михајловић на успесима Владе Србије, и додао да се нада даљем унапређењу сарадње, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=309468
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs