Неопходан заједнички рад на економском повезивању региона

Београд, 10. новембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић отворила је данас регионални економски форум "Београдски инвестициони дани 2017", поручивши том приликом да је Београд одлична инвестициона дестинација, као и да Србија коначно може да инвестира у много динамичнији развој.


Брнабић је истовремено истакла да је ово веома важна конференција, која сваке године расте, и изразила захвалност градоначелнику Београда Синиши Малом на организацији овог скупа.

Она је упутила позив инвеститорима да долазе у што већој мери, додајући да је Београд фантастично место за улагање, као и да је жеља да се представи и Србија, која је пуно уложила у свој развој у последње три, четири године.

Србија има добре макроекономске и фискалне резултате, при чему сада можемо даље да градимо и ова влада коначно може да инвестира у много динамичнији развој, нагласила је премијерка.

Брнабић је поновила значај регионалне стаибилности и повезивања јер, како је додала, ако регион није стабилан, ни Србија неће моћи да извуче корист од свега што је до сада урадила.

Ако имамо било какве ризике у региону, како је додала, и на нас ће се гледати као на ризичну дестинацију. Инвеститори онда неће долазити и међународне финансијске институције неће инвестирати у пројекте у толикој мери са повољним кредитима, због чега је важно да смо овде заједно.


Према њеним речима, регион мора да заједно ради на свом повезивању и заједничком просперитету.

Форум, осим презентација инвестиционих потенцијала Београда и Србије, има и радни карактер, па ће бити одржани "Б2Б" (буссинес то буссинес) састанци, а посебно ће бити организовани састанци са компанијама и инвеститорима који желе директно да разговарају о могућим облицима сарадње.

Фокус овогодишњих, трећих по реду, Београдских инвестиционих дана биће на регионалној сарадњи и повезивању.

Форум је окупио око 400 државника из земље и региона, лидера и представника домаћих и страних компанија, државних институција, локалних самоуправа, који ће разговарати о инвестицијама у региону и приликама за бољу трговинску сарадњу.

"Београдске инвестиционе дане", који се одржавају у Центру "Сава", организују Град Београд, ЦЕДЕФ и Привредна комора Србије (ПКС).

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=307185
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs