Уручени поклони првацима у Грачаници

Грачаница, 11. октобар 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, где су ђацима првацима уручили књиге „Прварице“, као поклон грађана Новог Сада.

Фото: kim.gov.rs

Вучевић је део пакета намењених првацима Новог Сада поделио малишанима на Косову и Метохији, поручивши да су та деца наша сигурност за будућност и најбољи показатељ куда треба да идемо.

Петковић је указао на то да су институције образовања посебно значајне, јер данас овде дајемо подршку учитељима, наставницима и нашој деци.

Он је подсетио на то да градоначелник Новог Сада у континуитету својим присуством пружа охрабрење и моралну подршку Србима у јужној српској покрајини.

Србима је овде, осим материјалне помоћи, и те како потребна морална подршка и духовна помоћ из централне Србије. Зато је лична иницијатива Вучевића добар пример и подстрек другим локалним самоуправама и свима онима који желе да помогну да дођу и заједно са државом учине све да живот нашем народу на Космету буде бољи, рекао је Петковић.

Вучевић је данас у галерији Дома културе присуствовао и отварању изложбе "Седам векова манастира Крупа", организоване у сарадњи Општине Грачаница и Града Новог Сада.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=304426
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs