Сарадњу са Мађарском оснажити новим инвестицијама

Београд, 6. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас приликом сусрета са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом, да Влада остаје чврсто опредељена за европски пут Србије и да ће и даље предано радити на започетим економским реформама.


Брнабић је нагласила да су те реформе не само улазница за чланство у европској заједници, већ и услов за изградњу модерне и стабилне државе.

Сијарто је поновио да је Србија направила велики напредак на европском путу и да очекује да ће у овој години бити отворено још пет нових поглавља, додавши да нашој земљи треба дати додатни подстицај како би се процес интеграција што брже одвијао.

На састанку је закључено да је сарадња на економском плану изузетно важна за обе земље и да се може додатно оснажити новим инфраструктурним и енергетским инвестицијама. Наведено је да Србија и Мађарска већ раде на важним инвестицијама као што је енергетско повезивање и пруга Београд – Будимпешта.

Сијарто је саопштио да Мађарска гарантује сва права српској мањини у тој земљи и још једном похвалио Србију због поштовања права мађарске мањине, истичући да је Србија један од лидера у региону када је у питању рад са националним мањинама и поштовања њихових права.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=303962
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs