Промена у организацији и адресама рада лекарских комисија

Београд, 6. октобар 2017. године – Служба за сарадњу са медијима Републичког фонда за здравствено осигурање саопштила је да ће у циљу унапређивања квалитета рада лекарских комисија, Филијале за град Београд, и стварања могућности ефикаснијег, повољнијег и доступнијег права осигураним лицима, од понедељка, 9. октобра, доћи до промена у организацији и адресама рада лекарских комисија.


У саопштењу се наводи да првостепене лекарске комисије које заседају у Владетиној улици 3 раде само на случајевима привремене спречености за рад, и ту је формирано осам првостепених лекарских комисија.

Лекарске комисије са седиштем у Владетиној улици 3 заседају на следећи начин:

- у Владетиној улици 3 сваког радног дана у периоду од 7.30 до 15.30 часова заседају првостепене лекарске комисије за осигурана лица која имају изабраног лекара у здравственој установи на Палилули, Врачару, Савском Венцу, Старом граду, Звездари, Вождовцу, Новом Београду, Земуну, Сурчину, Чукарици, Раковици и Барајеву;

- у Лазаревцу за осигурана лица која имају изабраног лекара у здравственој установи у тој општини, уторком и петком у периоду од 9 до 14 часова;

- у Младеновцу за осигурана лица која имају изабраног лекара у здравственој установи у Младеновцу и Сопоту, средом у периоду од 9 до 14 часова;

- у Обреновцу за осигурана лица која имају изабраног лекара у здравственој установи у Обреновцу, понедељком и четвртком у периоду од 9 до 14 часова;

- у Гроцкој за осигурана лица која имају изабраног лекара у здравственој установи у Гроцкој, средом у периоду од 9 до 14 часова.

У седишту филијале у Немањиној 30 заседају три првостепене лекарске комисије сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова, као и другостепена лекарска комисија.

Првостепене лекарске комисије у Немањиној 30 обављаће послове из надлежности лекарских комисија, односно послове које су и до сада обављале као и послове продужене рехабилитације, медицинско-техничких помагала, пратиоца и повреде на раду које су до сада радиле лекарске комисије у Владетиној улици 3.

Сви захтеви осим утврђивања права на привремену спреченост за рад, биће обављани на овим првостепеним лекарским комисијама, односно у Немањиној 30, истиче се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=303958
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs