Опленачка берба чувар лепе традиције

Топола, 6. октобар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије Зорана Михајловић отворила је данас у Тополи 54. Опленачку бербу и поручила да Топола и цела Србија треба да памте своју историју и чувају традицију, али и да раде за будућност, како би нове генерације живеле у срећној, развијеној и модерној Србији.


Михајловић је изразила захвалност организаторима и учесницима Опленачке бербе на томе што чувају традицију и додала да је ова манифестација само део онога што Топола и Шумадија, као леп и богат крај, могу да дају за будућност Србије.

Хвала вам свима што кроз Опленачку бербу чувате традицију, али и дајете свима нама задатак да заједно водимо рачуна о будућности, да млади и будуће генерације остану овде, а да се Србија развија, рекла је Михајловић.

Председник Општине Топола Драган Јовановић рекао је да је Опленачка берба једна од три водеће привредно-туристичке манифестације у Србији и нагласио да је та општина велики произвођач и извозник вина и воћа.


Све то не би било могуће да није било подршке Владе Србије развоју инфраструктуре у Тополи. Завршена је до сада реконструкција око 30 километара пута Топола-Рудник, а идуће године почеће обнова пута Топола-Крагујевац, навео је Јовановић.

Михајловић је током посете Тополи обишла и винарију Стари Опленац.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=303947
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs