Неопходно јединство српског народа на Космету

Београд, 6. октобар 2017. године – Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са политичким представницима српског народа на Косову и Метохији и том приликом истакао да је питање јединства српског народа питање његовог опстанка у покрајини.

Фото: Танјуг

Вучић је том приликом нагласио да треба спречити покушаје разбијања јединства, који долазе из кругова оних који желе да ослабе капацитет за остваривање колективних политичких права Срба на Косову и Метохији.

Представници српског народа у покрајини пренели су жељу тамошњих Срба да се, упркос сталним притисцима и тешкоћама са којима се суочавају, изборе за опстанак и своја колективна права у сарадњи са председником Србије и Владом Србије.

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да је та листа на данашњем састанку са председником Вучићем добила безрезервну подршку за предстојеће локалне изборе на Косову и Метохији 22. октобра.

Ракић рекао да га радује чињеница да ће Влада Србије и председник Србије имати међу приоритетним циљевима побољшање услова за живот Срба на простору Косова и Метохије.

На састанку код председника Србије били су кандидати за председнике општина и одборнике, а сасатанку су присуствовали и директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=303931
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs