ЕПС у потпуности спреман за наредну зиму

Београд, 6. октобар 2017. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић одао је данас признање запосленима у „Електропривреди Србије“ због тога што су се успешно изборили са свим изазовима у овој тешкој години, оценивши да ће ово бити једна од најбољих година за ЕПС по свим параметрима.


Антић је, на свечаној седници Надзорног одбора тог јавног предузећа поводом обележавања 6. октобра – Дана ЕПС-а, истакао да је ово година у којој се показало колико је ЕПС стабилна, жилава компанија која се бори сваки дан и на крају превазилази све изазове.

Имали смо тежак и непријатан први квартал у којем смо се суочили са изазовима из климатских и технолошких разлога, али смо то успешно превазишли и резултати показују да ће ово бити једна од бољих година за ЕПС. У првих девет месеци произведено је за 633.000 тона угља више него у истом периоду 2016, а производња откривке у РБ „Колубара“ већа је за шест одсто, нагласио је министар.

Он је одбацио критике изнете претходних дана на рачун рада ЕПС-а и поручио да ово јавно предузеће спремно улази у предстојећу зиму.

Није лако бити део ЕПС-а јер сте стално под критиком јавности као компанија од које се увек очекује највише, рекао је Антић и додао да добронамерне и оправдане критике мотивишу да дајемо болје резултате, али и да имамо професионалне аналитичаре који износе нејасне податке и уносе благи немир међу грађане изјавама о лоше димензионираној производњи.

Министар је поручио свим грађанима Србије да ћемо потпуно спремни ући у ову зиму, у свим електроенергетским компанијама, укључујући ЕПС, и нема потребе да било ко уноси немир међу њих, оценивши да је то добар систем у којем је све утегнуто и квалитетно балансирано, од производње, преноса до дистрибуције електричне енергије и нема разлога за бригу.

В. д. директора „Електропривреде Србије“ Милорад Грчић истакао је да је на рударима, монтерима, инжењерима и руководиоцима у компанији да сачувају и модернизују оно што су урадиле претходне генерације.

Дан ЕПС-а обележава се 6. октобра у знак сећања на почетак рада прве јавне електране у Србији 1893. године, која је направљена на Дорћолу у Београду.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=303921
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs