У фокусу влада Србије и АП Војводине завршетак започетих пројеката

Београд, 6. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је данашња заједничка седница влада Републике Србије и АП Војводине наставак онога што је започела претходна Влада, додавши да је и овом приликом било речи о значајним инфраструктурним пројектима.


Брнабић је, у заједничком обраћању са председником Владе АП Војводине Игором Мировићем, истакла да су у плану модернизација Новог Сада, Војводине и Србије, и најавила помоћ пољопривредницима како би се ублажиле последице суше.

У фокусу је свакако завршетак започетих пројеката, као и изградња система за наводњавање, навела је она и подсетила на то да је почела реализација 14 оваквих пројеката, којима ће бити покривено 50.000 хектара ораница.

Према њеним речима, наша земља је до сада имала само три одсто пољопривредног земљишта покривеног системом за наводњавање, што је веома мало.

Премијерка је подвукла да се морају у року завршавати пројекти који су започети, попут зграде Радио-телевизије Војводине, Народног музеја у Суботици, Научно-технолошког иновационог парка и других.

Пројекат изградње Научно-технолошког иновационог парка у Новом Саду, од 29.000 квадратних метара, започет је у октобру прошле године и очекујемо да тај парк буде једна од најбољих институција те врсте у југоисточној Европи, истакла је Брнабић.

На седници је, како је пренела, било речи и о посебно важним пројектима, који су на врху листе приоритета, попут реконструкције државног пута Нови Сад– Зрењанин и рехабилитације државног пута Зрењанин–Београд.

Она је као важан пројекат издвојила и Институт Биосенс у Новом Саду, који је центар дигитализације у пољопривреди не само за Војводину и Србију, већ и за Европу.

За изградњу нове зграде за Институт биће уложено 14 милиона евра, док ће градња започети наредне године, најавила је председница Владе и изразила очекивање да ће поменути значајни пројекти допринети модернизацији читаве земље.

Такође, како је додала, од националног је значаја да се Србија покаже у најбољем светлу 2019. године, када ће Нови Сад бити омладинска престоница Европе.

Премијерка није желела да коментарише наводе о износу повећања плата и пензија, али је додала да се званичне информације могу очекивати око 14. октобра.

Мировић је оценио да је ово политика окупљања око пројеката и политика политичког континуитета са претходном Владом.

Након друге заједничке седнице двеју влада, потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и Мировић потписали су Протокол о сарадњи на изради планске и техничке документације за пројекте Нови Сад–Зрењанин и Зрењанин–Борча.


Кликните на фотографију да је увећате

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=303879
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs