Додељене награде најуспешнијим такмичарима у претходној школској години

Београд, 14. јул 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић присуствовао је данас свечаности доделе награда ученицима који су остварили запажене резултате на републичким и међународним такмичењима, коју је организовала Фондација Драгица Николић.


Шарчевић је честитавши ученицима рекао да је важно да се целој Србији каже да они представљају нашу елиту.

Долази другачије време. Правимо систем који ће почивати на квалитету, и амбијент који ће вам омогућити да останете овде, поручио је Шарчевић.

Драгица Николић, оснивач и председница УО Фондације рекла је ученицима да су они и њихови професори прави следбеници пута Светог Саве, пута посвећености стицању нових знања.

Немојте никада одустати од својих снова, од себе, као што наша Фондација није одустала од ове лепе традиције, да на крају сваке године укаже на нашу најуспешнију децу и награди их, рекла је Николић.

Награђеним ученицима се обратио и бивши председник Србије Томислав Николић, рекавши им да на овај начин Фондација настоји да подстакне и друге ученике да се такмиче са најбољима.

Победницима републичких такмичења и најбоље пласираним ученицима на међународним такмичењима уручени су лаптоп рачунари.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=297197
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs