Сарадња са Белорусијом у области одбране

Београд/Минск, 11. јануар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас, у наставку дводневне посете Белорусији, са председником Државног војно-индустријског комитета те земље Сергејом Петровичем Гуруљевим о даљем унапређењу војнотехничке и војноекономске сарадње.

Фото: mod.gov.rs

Ђорђевић је том приликом истакао да је једна од идеја формирање заједничке комисије за војнотехничку сарадњу Србије и Белорусије, чији би рад, између осталог, био усмерен на јачање веза одбрамбених индустрија двеју земаља.

Делегација Министарства одбране и одбрамбене индустрије Србије посетила је јуче ''Ремонтни завод за радиоелектронско наоружање 2566" у граду Борисов ради сагледавања капацитета и могућности за сарадњу.

Наведени завод је акционарско друштво у власништву Владе Белорусије са традицијом дугом 68 година у генералном ремонту свих врста система противваздухопловне одбране у наоружању некада СССР, а сада Војске Републике Белорусије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=283194
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs