Ана Ивановић освојила први WТА турнир у каријери

Канбера, КАНАДА, 15. јануар 2005. године - Седамнаестогодишња Београђанка Ана Ивановић тријумфовала је на међународном тениском турниру у Канбери, пошто је у финалу савладала Мађарицу Мелинду Цинк са 7-5, 6-1.

Ана Ивановић са победничким трофејем
Фото: Getty Images
Меч је трајао 83 минута, а српска тенисерка је показала невероватну вољу и упорност који су јој на крају донели прву победу у каријери на једном WТА турниру.

После девет одиграних гемова Мелинда Цинк је водила са 5:4 и сервирала за први сет. Уследило је фантастично издање младе Београђанке која је од наредних десет гемова освојила девет, а тиме и турнир чији је наградни фонд износио 110.000 долара.

"У почетку сам била мало нервозна. Та нервоза је утицала да не играм како најбоље умем и због тога је противница дошла у ситуацију да добије први сет. Касније, ствари су дошле на своје место, поготово у другом сету и мислим да сам заслужено стигла до тријумфа. Пресрећна сам због тога", изјавила је Ивановић по завршетку финала.

Ивановић и Цинк већ су играле у квалификацијама за улазак на главни турнир у Канбери и српска тенисерка је и тада била успешнија (6:1, 6:3).

Њихов други дуел био је нешто неизвеснији, али само у првом сету, када Мађарица није искористила своју шансу:

"Веома сам задовољна што сам играла у финалу. Истовремено и тужна, јер нисам искористила прилику коју сам имала. Морам да признам да данас нисам ни играла најбоље и да је победа Ане Ивановић заслужена", закључила је мађарска тенисерка.

Победом у Канбери српска тенисерка је потврдила да је играч будућности. Сезону 2004, почела је на 608. месту а завршила међу првих сто што је скок који није забележио ниједан играч у протеклој години. После победе у Канбери Ана Ивановић ће бити пласирана међу 80 најбољих тенисерки света.

(Танјуг)

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=18491
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs