Самарџић-Марковић отворила мини-пич терен у ОШ “Раде Драинац”

Београд, 29. март 2010. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Снежана Самарџић-Марковић отворила је данас први мини-пич терен са вештачком травом у Основној школи “Раде Драинац” у београдском насељу Борча-Греда.

Самарџић-Марковић је истакла да су постављање терена заједничким средствима омогућили ресорно министарство, Фудбалски савез Србије и Влада Норвешке, и најавила да ће бити постављено 50 таквих терена у Србији.

Она је указала на то да је идеја за постављање тих терена проистекла из потребе да млади што више времена проводе окружени спортом и да деца бесплатно могу да се баве пре свега фудбалом, али и свим другим спортовима.

Према њеним речима, отварање мини-пич терена је значајно за сваку школу јер омогућава деци и омладини да квалитетно проводе слободно време и посвете се правим вредностима.

Самарџић-Марковић је током церемоније отварања извела почетни ударац на утакмици коју су одиграле девојчице из ОШ “Раде Драинац” и ОШ “Стеван Сремац” и уручила лопте капитенима мушких екипа и дресове капитенима женских екипа.

Председник СО Палилула Данило Башић најавио је да ће ускоро на том терену бити постављени рефлектори и ограда, како би млади могли да се баве спортом и у вечерњим сатима.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=129069
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs