Потписан споразум о сарадњи Министарства рада и социјалне политике и Фонда “Новак”

Београд, 12. фебруар 2010. године – Министар рада и социјалне политике у Влади Републике Србије Расим Љајић и заступник Фонда “Новак” Горан Ђоковић потписали су данас споразум о дугорочној сарадњи Министарства и овог фонда.

Фото: Танјуг

Љајић је након потписивања овог документа у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд истакао да ће на основу тог споразума Фонд “Новак” помагати установе из система социјалне заштите Србије, као и социјално најугроженије категорије становништва.

Министар је указао на то да ће овај фонд, чији је оснивач најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, донирати 40.000 флаша воде установама социјалне заштите на територији Београда.

Према његовим речима, овакви пројекти само су део активности Министарства које је јуче покренуло акцију у којој ће становницима 53 најсиромашније општине бити испоручено 20.860 прехрамбених и хигијенских пакета, за шта је издвојено 54 милиона динара.

Ђоковић је изразио задовољство потписаним споразумом, и подсетио на то да је овај фонд поклонио једно амбулантно возило болници у Косовској Митровици.

Он је изразио жељу да ово буде почетак једне систематске сарадње са државом, пре свега са Министарством рада и социјалне политике, на пружању помоћи деци.

Ђоковић је најавио могућност да штићеници Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду који показују афинитет према спорту добију могућност да се њиме и баве.

Директор овог центра Зоран Милачић подсетио је на то да је тенисер Новак Ђоковић и раније показивао добру вољу и жељу да помогне деци.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=126427
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs