Представљени модели добре праксе у инклузивном образовању

Београд, 3. фебруар 2010. године – Помоћник министра просвете у Влади Републике Србије Весна Фила отворила је данас конференцију “Школа по мери детета” на којој су представљени модели добре праксе у инклузивном образовању и могућности њихове даље примене на националном и локалном нивоу.

Фото: Танјуг

Фила је истакла да ће Министарство просвете увек пружати подршку пројектима у којима праведност и доступност образовања представљају стратешки циљ.

Руководилац програма Љиљана Дошен истакла је да је пројекат “Школа по мери детета” (пројекат “Инклузивно образовање у Србији”) почео уз подршку организације Save the Children UK пре десет година.

Дошен је указала на то да је за десет година промењен начин на који су посматрани различити видови ометености код деце и да је усвојен нов приступ у овој области, и подсетила на то да је доскора било низ тешкоћа за образовање ове популације деце, са последицама које су трпела пре свега сама деца и њихови родитељи.

Конференцији, коју је организовао Save the Children UK – Програм за Србију, присуствовали су и амбасадор Велике Британије у Србији Стивен Вордсворт и виши саветник за образовање деце са сметњама у развоју у Министарству просвјете и науке Црне Горе Тамара Милић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=125896
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs