Повољни услови и олакшице за будуће кориснике животног осигурања

Београд, 29. јануар 2010. године – Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић састао се данас са представницима 13 осигуравајућих друштава која се баве животним осигурањем који су изнели предлог како да се у наредном периоду повећа интерес грађана за улагање у животно осигурање и унапреди развој финансијског тржишта.

ВИДЕО: Сусрет Мирка Цветковића са представницима осигуравајућих друштаваПредставници осигуравајућих компанија изнели су позитивна искуства других земаља у којима много већи број грађана користи овај облик осигурања живота и штедње.

Истовремено, предложени су повољни услови и олакшице за грађане који би уплаћивали полисе животног осигурања, док је држави понуђено да те компаније буду купци дугорочних хартија од вредности.

Држава би та средства могла да искористи за финансирање крупних инфраструктурних пројеката.

Цветковић је истакао значај животног осигурања за грађане Србије у смислу преузимања сопствене одговорности ради обезбеђења сигурније будућности, као што је то пракса у свим земљама Европске уније.

Премијер је најавио да ће Влада у наредном периоду сагледати све аспекте изнетог предлога и његове ефекте како на грађане, тако и на јавне финансије.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=125649
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs