Богдановићу забрањено да посети Косово и Метохију

Обилић, 13. јануар 2010. године – Министар за Косово и Метохију у Влади Републике Србије Горан Богдановић оценио је данас да је наредба да прекине посету општини Штрпце и напусти јужну покрајину порука Србима повратницима да нису добродошли на територију Косова и Метохије.

ВИДЕО: Изјава министра Горана Богдановића након што му је забрањено да посети општину ШтрпцеБогдановић је, након што су га припадници Косовске полицијске службе и специјалне јединице "Роса" зауставили на Брезовици и наредили му да напусти Косово, рекао да је добио информацију да је наредба стигла из главног штаба у Приштини.

Он је поновио да је администрација у Приштини, спречивши га да посети Штрпце, поручила свим Србима повратницима да нису добродошли.

Богдановић је истакао да је реч о непромишљеном потезу привремених косовских власти јер је он становник Косова и Метохије и као такав, без обзира на своју министарску функцију, има право да се креће на територији јужне покрајине.

Ово је пример да на Косову не постоји слобода кретања и да се овдашњим Србима житељима Косова, а тиме и мени, ускраћује то основно људско право, закључио је министар за Косово и Метохију.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=124733
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs