Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Потписан Уговор о завршетку изградње железничке станице „Прокоп“

Потписан Уговор о завршетку изградње железничке станице „Прокоп“

Београд, 17. октобар 2008. године – Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић, министар за Национални инвестициони план Верица Калановић и градоначелник Београда Драган Ђилас потписали су данас у присуству председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића Уговор о завршетку изградње железничке станице „Прокоп“.

Укупна вредност радова, који ће бити завршени у наредних годину и по дана, износи приближно 100 милиона евра.

Цветковић је након потписивања Уговора истакао да је изградња железничког Коридора 10 подједнако важна као и путни део тог коридора, и указао на то да је инфраструктура неопходна за привлачење страних директних инвестиција.

Он је најавио да ће изградња путничког дела Коридора 10 бити завршена за време мандата ове владе, док ће изградња железничке инфраструктуре трајати дуже.

Председник Владе је нагласио да је важно да нова железничка инфраструктура у Србији има много већу пропусну моћ и брзину саобраћаја него до сада.

Истовремено, Мркоњић је најавио да ће железничка станица „Прокоп“ бити завршена у наредних годину и по дана, а после њене изградње биће растерећен Савски амфитеатар, где је сада главна железничка станица у Београду.

Цветковић, Мркоњић, Калановић и Ђилас данас су такође обишли и железничку станицу "Вуков споменик".

После краће вожње возом од „Прокопа“ до ове станице, министар за инфраструктуру упознао је председника Владе са плановима повезивања станице "Вуков споменик" са железничким чвором у Београду.

На галерији будуће станице метроа Мркоњић је показао зид иза којег већ постоји тунел тог метроа.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs