Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Преминуо некадашњи директор Републичког хидрометеоролошког завода

Преминуо некадашњи директор Републичког хидрометеоролошког завода

Београд, 2. март 2007. године - Републички хидрометеоролошки завод саопштио је данас да је у Београду у осамдесетој години преминуо Игор Делијанић, истакнути метеоролог, педагог и угледни руководилац у Хидрометеоролошкој служби.

У саопштењу се наводи да је Делијанић од 1970. до 1984. године успешно обављао дужност директора Хидрометеоролошког завода, дајући изузетан допринос јачању улоге националне хидрометеоролошке службе у регионалној и међународној сарадњи, као и у извршавању сложених захтева привреде и друштва.

Захваљујући његовим напорима спроведен је један од најсложенијих програма модернизације Хидрометеоролошке службе Србије, кроз изградњу објеката и успостављање најсавременијих осматрачких и телекомуникационих хидрометеоролошких система.

Успешну професионалну каријеру Делијанић је завршио у Савезном хидрометеоролошком заводу 1991. године, када је отишао у пензију.

Комеморација ће бити одржана у понедељак, 5. марта, у 12 часова, у просторијама Републичког хидрометеоролошког завода, у улици Кнеза Вишеслава 66, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs