Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Заједничке активности полиција Србије и Црне Горе пример добре сарадње

Заједничке активности полиција Србије и Црне Горе пример добре сарадње

Београд/Подгорица,12. октобар 2018. године – Директор полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Владимир Ребић и директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић оценили су данас у Подгорици да су успешне заједничке активности полиција двеју земаља пример добре сарадње у региону.


Ребић је на састанку истакао да је сарадња криминалистичких полиција, као и других организационих јединица полиција Србије и Црне Горе, одлична и да може послужити као пример успешних заједничких активности у полицијском деловању.

Према његовим речима, српска полиција отворена је за нове конкретне активности које се тичу не само размене оперативних података и спровођења заједничких акција, већ и наставка обука и размене искустава и знања полиција између две државе.

Директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић нагласио је важност досадашње сарадње полиција двеју земаља у оперативним акцијама које су имале конкретне резултате, од регионалног и међународног значаја.

Вељовић је указао на значај квалитетне размене информација, које полиције двеју земаља имају у континуитету, у оквиру Интерпола.

Саговорници су разговарали и о проблематици која се односи на илегалне миграције.

Такође, они су посебно истакли рад заједничких граничних патрола Србије и Црне Горе које, осим заједничких активности на терену, у реалном времену размењују све релевантне информације које се тичу граничне безбедности.

Ребић се током посете Подгорици састао и са министром унутрашњих послова Црне Горе Мевлудином Нухоџићем.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs