Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Одлични односи и изузетна сарадња Србије и Малтешког реда

Одлични односи и изузетна сарадња Србије и Малтешког реда

Београд, 12. октобар 2018. године – Политички директор Министарства спољних послова Владе Републике Србије амбасадор Зоран Вујић састао се са амбасадором Сувереног Малтешког витешког реда у Србији Албертом Ди Луком.


Током пријатељског сусрета је наглашено узајамно задовољство одличним односима и изузетном сарадњом Србије и Сувереног Малтешког реда, о чему сведоче и бројне хуманитарне и социјалне активности које спроводи Амбасада Сувереног Малтешког реда у Србији.

Амбасадор Ди Лука је нагласио да ће Суверени Малтешки ред остати при ставу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Вујић је изразио захвалност на непромењеној позицији и подршци Малтешког витешког реда територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Ди Лука је позитивно оценио и напредак разговора у циљу потписивања билатералног споразума о поштанском саобраћају, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs