Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Непримерена организација скупа о изборним условима без учешћа државних институција

Непримерена организација скупа о изборним условима без учешћа државних институција

Београд, 12. октобар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је данас да сматра непримереним организацију округлог стола о потреби промене изборних услова без учешћа и позива надлежних државних институција.


Ружић је у изјави за јавност навео да сматра да је то непримерено посебно што је таква активност изашла као резултат његовог састанка са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, председником Општине Параћин Сашом Пауновић и замеником председника Општине Чајетина Арсеном Ђурићем, одржаним 1. октобра.

На иницијативу председнице Владе Ане Брнабић, у жељи да се развије дијалог и изнађу решења за захтеве представника ових локалних самоуправа, разговарали смо у више наврата и договорили се да је најбољи пут организација радних група, као и округлог стола, на којима би се сва питања поставила на сто, у циљу изналажења решења у корист грађана Србије, рекао је министар.

Он је напоменуо да и сам записник са састанка и саопштење за јавност доказују управо да је то договорено на састанку и да се доводи у питање да ли они уопште желе дијалог.

Како другачије да се протумаче ти потези одустајања од договорених активности, када је то управо што су они тражили, упитао је он и истакао да је до прошлог петка, 5. октобра, требало да доставе предлог агенде и све теме о којима би се разговарало на радним групама, што није учињено до данас.

Министар је подвукао да је врло лицемерно нападати државу у медијима и те критике предочити и међународној заједници с једне стране, а с друге, сваку пружену руку за договор и дијалог одбијати.

Такво понашање говори у прилог чињеници да је у питању локално политиканство за дневну потребу, истакао је Ружић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs