Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Вулин отворио научно-стручни скуп ОТЕХ 2018

Вулин отворио научно-стручни скуп ОТЕХ 2018

Београд, 11. октобар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин отворио је данас у Војнотехничком институту дводневни научно-стручни скуп у области одбрамбених технологија „ОТЕХ 2018“, указавши на то да је Србија увек била поносна на људе који чине наш одбрамбени систем.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је указао на то да је оријентација наше војске да се у највећој могућој мери опрема и снабдева из сопствених извора и средстава.

Директор Војнотехничког института пуковник Бојан Павковић поручио је да се у ери интензивног развоја нових технологија и брзих промена у области развоја наоружања и војне опреме развија реална потреба за блиском сарадњом и разменом знања између свих чинилаца који учествују у том процесу.

Представник Института за метеорологију Лазар Лазић говорио је о српском научнику Милутину Миланковићу и његовом раду, будући да је "ОТЕХ" из године у годину посвећен највећим српским и светским научницима.

Организатор скупа, који се одржава од 2005. године, је Војнотехнички институт, у сарадњи са Управом за одбрамбене технологије Министарства одбране, а ова је манифестација шест година касније добила међународни карактер.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs