Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Добра правосудна сарадња Србије и Турске

Добра правосудна сарадња Србије и Турске

Београд, 11. октобар 2018. године – Министарка правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић разговарала је данас са амбасадором Турске у Србији Танжуом Билгичем о сарадњи двеју држава у области правосуђа, као и о заједничким пројектима у циљу унапређења правосудног система.


Кубуровић и Билгич су констатовали да Србија и Турска имају одличне односе, који су тренутно и најбољи у целој историји, а све захваљујући залагању председника двеју држава.

Амбасадор Турске је истакао да његова земља жели да пружи подршку Србији у свакој области – правосуђу, здравству и другим пољима.

Он је додао да је једна од таквих подршки пружена у оквиру „Тика“ пројекта, а односи се на реконструкцију и надоградњу зграде суда у Новом Пазару.

Кубуровић је исказала захвалност на подршци коју је тај пројекат пружио јачању правосудне инфраструктуре у Србији, додајући да је та зграда, поред тога што је реновирана, добила и нових 1.000 метара квадратних, што знатно побољшава услове рада запослених.

Она је навела да ће, поред Основног и Вишег суда, у тој згради бити смештени и Прекршајни суд Новог Пазара и одељење Правосудне академије.

Министарка је указала на то да је правосудна сарадња Србије и Турске добра и да ће током новембра бити организовано свечано отварање зграде суда у Новом Пазару, наводи се у саопштењу Министарства правде.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs